lördag 14 april 2012

Malte, Svedala och Trinny & Susannah

Imorse vaknade vi till strålande solsken, det var svårt att tänka sej att det samtidigt var snökaos i Stockholm, som jag nyss lämnat.

Vi började dagens äventyr med att köra till Ystad. På vägen mellan Skurup och Ystad såg vi det här fenomenet. Det ångade från åkrarna! 
Ett riktigt sagolandskap!


Dagens ärende i Ystad var att äta på Maltes Mackor . Precis lika gott som vi minns från många besök sedan 1995!
 I Ystad sken solen igen, bl a på dessa penséer. More is More!
 När vi nu ändå var så nära, blev det till besök på Åbergs trädgård. Taklökarna i de större krukorna kommer därifrån, de mindre från Classicum  där vi stannade på tillbakavägen.

På Classicum köpte jag också ett mini-växthus. Jag ska visa det så snart det fått sin plats.
 Nu bar det av till Malmö och dagens största äventyr: Jag var på casting för programmet Trinny & Susannah stylar om Sverige!

Jag såg en annons om det när jag väntade på tåget från Malmö i onsdags kväll, och blev helt till mej! Jag har sett vartenda program som visats med dem i Sverige och gillar dem skarpt. Jag mailade till produktionsbolaget och fick en kallelse till i eftermiddag.

Jag blev fotad, måttad och intervjuad. Varför skulle just jag få en makeover? Många är kallade, men få utvalda! Jag hoppas verkligen på ett positivt besked!

Hemma i vår ljuvliga trädgård igen hittade jag denna pyttelilla vita viol, antagligen en vit luktviol. Vi har flera i en rabatt.

Den här, mindre vackra, blomma kan visst inte bestämma sej om den ska vara gul som sina kompisar, eller vit istället. Den kanske vill bli stylad?

2 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Jag blev lite nyfiken på de bloggare som jag inte hälsade på för jag inte visste vilka de var...vem var du då?Såg du mig?Jag är en av de 5 tjejerna i Trädgårdsföreningen Acchleja :-)

    SvaraRadera
  2. Hej Helena! Ja, det var ni med de fina namnskyltarna! Jag hade en lila ulljacka, mörkt hår och glasögon. Nu har jag lagt till dej också i min läslista. såg att du är duktig på att göra fina arrangemang!

    SvaraRadera