tisdag 5 juni 2012

Höstastrar, någon?

När du ser ovanstående bild kanske du kan förstå varför jag gnäller över mina astrar! Om du vill ha några, eller 100, är du SÅ välkommen att hämta!

Vet du också vad detta är för en liten skönhet? Jag gissade på Trillium, p g a de tre kronbladen, men dom har ju helt andra blad, såg jag när jag googlade. 


Idag har jag jobbat utanför trädgården! Ja, denna "jordgubbs-rabatt" finns på yttre sidan av vår mur, gränsar mot en stor gräsmatta som ingen använder. Jag tänkte att om jag rensar upp och håller fint, kan jag också unna mej att njuta av bären så småningom! Eller hur?
När jag var på Malmö Garden Show häromdagen köpte jag två ex av stockrosen "Las Vegas". Den heter så för att det är ett rent spel att köpa den, man vet aldrig vilken färg den får!

Jag köpte den för att påminnas om min vän Maria som just flyttat dit, som jag vill besöka till hösten.Idag har jag beställt två nya favoriter! Denna alunrot, Heuchera ´Midnight Rose´, blev jag förtjust i när jag såg den i en trädgård under trädgårdsrundan i helgen.

Jag hittade den på Odlarglädjen.se  och passade då på att också beställa... 
...den här som jag ju såg i London.

Hoppas det lyckas!

2 kommentarer:

  1. Blomman du funderade på är en tremastarblomma. Har fått en sådan planta av en vän i Skåne, och den stortrivs i min trädgård, har vuxit till sig så otroligt. Kram Katarina

    SvaraRadera
  2. Tack, Katarina! Jag har två stora plantor här, ser fram emot att se dem när de blommar för fullt!

    SvaraRadera