lördag 10 november 2012

Ingen fara, jag syr fortfarande!

Klar! Men jag var så ivrig att få den klar, att jag glömde göra en upphängningskanal på baksidan!

Nervös var jag också. Jag hade markerat snöstjärnorna i kviltningen med en SewLine-penna och behövde därför tvätta den lilla kvilten så snart den var klar. Skulle det röda fälla?

Jag tvättade i Syntettvätt 40 grader, med två Color Catcher-dukar från Nitor i maskinen. Det fungerade! Dukarna blev lite rosa, men inget på kvilten.

Men markeringsstrecken försvann inte till 100 %. 
Närbild på kviltningen. Härligt bubblig, dubbel polyestervadd i.En väska har jag också fått klar. Jag var så otroligt nöjd med den jag gjorde i somras, att jag ville ha en vintervariant också.

Kvinnorna i den sygrupp jag går i på måndagar, frågar varje gång om jag fått något färdigt. Jag har nämligen nya projekt med mej varje gång.

På måndag ska jag ta med och visa!8 kommentarer:

 1. Vilken jättesnygg julgran, trodde inget kunde mäta sig med den du gjort tidigare (den med alla stenarna) men den här var också jättesnygg, men annorlunda mot den andra.
  Och väskor, älskar dom, och den här var helläcker. Är det remsor du virat om ett band och sytt ihop?
  kram Birgitta Stéen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Birgitta! Jag har vikt och sytt fast en 2,5"-remsa runt ett rep av bomull, med alla traskanter gömda. Repen finns på Quiltbiten, de ger helt annan känsla än de blå i syntet som somliga använder. Jag älskar tekniken, men det tar låååång tid.

   Radera
 2. Snyggt Åsa, en sån gran behövs här hemma! Bäst att lägga till Pimm-listan.
  Kram/Ally-Marie

  SvaraRadera
 3. Mycket fina både granen och väskan. Kanske man skulle prova på bandsyning. Har båda band och tyger hemma.
  HÄlsn. Elisabet i JÄrfälla

  SvaraRadera
 4. Fin gran. Roligt att se att du fortfarande syr. Trodde bestämt att du fastnat i garnträsket ;). Själv har jag börjat nålbinda också, hur kul som helst. Kram Cissi

  SvaraRadera
 5. Vill uttrycka min beundran för denna helt fantastiska kvilt som Du har gjort. Mycket vacker och stilren, tycker jag. Väskan ser spännande ut, och den tekniken gör mig lite nyfiken.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 6. Granbonaden blev jättesöt, trist att du inte fick bort markeringarna från Sew-linepennan, men det kanske bleknar så småningom. Väskan är också jättetrevlig! Kram

  SvaraRadera
 7. Här är en till som är full av beundran. Helt i min smak är den.

  SvaraRadera