tisdag 28 februari 2012

Lycka är en trädgård!

Så olika man kan vara! Jag pratade med min mamma i telefon häromdagen. Hon har inte varit i vårt nya hem ännu, och jag berättade om hur vackert det är.

Hennes fråga var: Är det ni som måste sköta trädgården?

Vaddå måste??? Jag har längtat SÅ efter en trädgård att sköta! Jag älskar faktiskt att rensa ogräs! Trädgården ska bli min återhämtningsterapi nu i vår.

Igår snöade det så mycket att snön låg kvar, men idag blev det plötsligt 11,3 grader varmt och så småningom strålande sol! Härligt!
Jag lämnade förstås stöket i syrummet och gav mej ut istället.

Tanken var att jag skulle gallra ur några buskar, men jag har varken sekatör eller grensax ännu. Istället blev det plockepinn! Jag tänkte begränsa mej till 100 pinnar första dagen, men när jag väl var igång gick det inte att sluta! Jag slutade räkna efter 200. Nu är gräsmattan slät och fin.

Det fanns också ett liggande högt gräs att klippa bort, som gick att klippa med vanlig sax. Under det fanns ännu fler krokusar och andra ännu okända lökväxter. Det är spännande med ny trädgård!

Min kropp var ganska trött men själen upplivad när jag till sist gav upp för dagen. Jag längtar till fredag, då ska vi på trädgårdsmässa!

Bilden har jag förstås lånat, men det vore trevligt med en sådan rabatt till sommaren!

2 kommentarer:

  1. Här snöade det inatt och var vitt och slaskigt på förmiddagen. Längtar efter vår och sol och fågelkvitter.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Åh, trädgårdsmässa. Sånt längtar jag verkligen efter nu. Ha det bra, Åsa!

    /Maria

    SvaraRadera