söndag 19 februari 2012

Downsizing


Kan man ha "Downsizing" som dagens ord, och samtidigt börja med något nytt? Jag provar!

Jag håller på att börja en ny del av mitt liv! Jag har nyss avvecklat den butik jag under de senaste åren lagt ner min själ och all min tid i. I fredags hämtades de sista delarna av lagret, och nu återstår att tömma huset. Ett jätte-projekt, då vi flyttar till ett boende som är bara 1/4 av det gamla! Därav behovet av downsizing.

Vi rensar och rensar. Då vi bott ännu större innan, och haft kursverksamhet med boende, har vi verkligen samlat på oss en hel massa nyttiga och onyttiga saker. Häromdagen gick vi igenom alla Tupperware-prylar. De fyllde många flyttkartonger! Nu har vi FÖRSÖKT att spara bara det vi använder, men jag erkänner att det står ett gäng Moduletter uppe i ett överskåp, OM vi skulle behöva flera! Och fyrlingar, det kan ju bli så att vi ska frysa in bär. Men behöver vi verkligen både en rektangulär och en rund tårtbox? Just nu hör jag KM räkna köksredskap, vi behöver inte 5 vispar, 8 stekspadar och 7 skärbrädor heller! Erikshjälpen kommer att få en STOR laddning av grejer, de kan nog öppna en extra filial!

Idag var det dags för garderoberna. Tack och lov finns det många av dem i detta hus! Jag har ju kläder i så många storlekar! Där kommer också dagens ord in, downsizing. Jag har ännu en gång börjat kampen för att gå ner i vikt. Första veckan har gått väldigt bra, men jag har många veckor framför mej. Idag valde jag ut ett målplagg, en marinblå kavaj från Sand. När den sitter perfekt ska jag vara nöjd! Jag gissar att jag har ca 8 kg dit.

Mitt i detta rensande har jag alltså tänkt börja blogga! Jag vill ju inte tappa kontakten med omvärlden helt, när jag nu "isolerar" mej här i vårt korsvirkeshus. Jag kommer nog att skriva om skapandet av vårt nya hem, upptäckandet av trädgården och glädjen i att sy lapptäcken bara för nöjes skull!

Jag längtar till våren som nästan aldrig förr, och illustrerar därför detta inlägg med en färsk bild på våra snödroppar. De såg precis likadana ut för en månad sedan, men sedan försvann de under snön. Nu vill jag se dem växa!

1 kommentar:

  1. Åhh snödroppar! Det lär dröja ett tag till här uppe. Lycka till med rensandet, det är en utmaning! Kramar Ullis

    SvaraRadera